OpenOffice csomag 2.0.2 magyar verzió

Mi az OpenOffice.org?

ÚJ generációs irodai csomag.

Mit tud?

Az OpenOffice tudja mindazt, ami az Ön irodájában valaha is felmerülhet feladat, például szöveges iromány, számolási képességekkel bíró táblázatok, színes ábrák és rajzok készítése stb. A csomag tartalmazza a következő alkalmazásokat:

Más mint a többi?

Az OpenOffice csomag egy Nyílt Forráskódú (Open Source) közösség projekt., NE legyen gondja a kompatibilitással Ha előzőleg más irodai csomagot használt. Az alkalmazásokhoz számos szűrő áll rendelkezésre, mellyel a legtöbb irodai csomaggal készült állományok olvashatóak és írhatók. Ezek:

Előnyei más irodai csomagokkal szemben?

Mi van a helyesírással és az ékezetekkel?

Színek, formák?

Egyediség?

Mindenki saját maga alakíthatja ki szövegszerkesztői stílusát:

A szövegfeldolgozásban nincsen olyan művelet, amelyet billentyűzetről ne lehetne végrehajtani. Ennélfogva a szövegszerkesztői átbocsátó képességet a vakon gépelés mintegy 40 százalékkal növeli.


Milyen platformon fut?

Ebben egyedülálló, mert az OpenOffice-nak több operációs rendszeren készülnek verziói:

Az OpenOffice.org történelme

Star Division volt az eredeti szerzője a StarOffice csomagnak. A céget a 80-as évek közepén alapították Németországban. 1999-ben vásárolta meg azt a Sun Microsystems. Ők adták ki a StarOffice 5.2-t, 2000 júniusában. A StarOffice következő verziói, kezdve a 6.0 -ától, az OpenOffice forrásait felhasználva készülnek majd.

A Sun Microsystems 2000 július 19.-én tette közé a StarOffice forráskódját és indította el az OpenOffice Projektet és azóta is támogatja azt, de annak fejlesztéséért már nem közvetlenül felelős. Az OpenOffice forráskódja eredetileg azokat a technológiákat tartalmazta, amit a Sun Microsystems fejlesztett.