Küldetés MultiServer Komplex szolgáltatások Miben segíthetünk? Referenciáink


1. Küldetés

1.1 Mit szeretnénk?

Mi az Aritma szakemberei küldetésnek érezzük, hogy új alapokra helyezzük a vállalati informatikát. Úgy gondoljuk, hogy a vállalatoknak olcsó és megbízható informatikai rendszerekre van szükségük. Ennek érdekében egy olyan számítógépes dobozt fejlesztettünk ki, amelyben minden benne van, amire egy vállalatnak szüksége lehet. Ezt a doboz lehet az Önök számítógépes szervere. Csak be kell dugni a hálózatba és működik. Mindezt rendkívül kedvező áron.

Mi úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi informatikai gyakorlatban magasak a licencdíjak, túl sok a fejlesztési, karbantartási munka és nem elég biztonságosak a rendszerek. A szokásos megoldások túl sok előkészületet, betanítást és felügyeletet igényelnek. Mi ezen a helyzeten kívántunk változtatni. Az informatikát az ipari megbízhatóság és ipari technológia szintjére szeretnénk emelni. Mi az ügyfeleknek olyan komplex dobozt szállítunk, amit ha a hálózatba dugunk már működik. A felhasználónak hozzá sem kell nyúlnia a rendszerhez, mert minden működő képes állapotban van benne. A benne található alkalmazásokhoz a felhasználó helyi vagy internetes hálózaton keresztül tud kapcsolódni. Ha a telephelyek internetre kapcsolódnak, akkor a több telephelyes közös munka sem akadály.

A jelenlegi gyakorlatban külön kell megvenni a hardvert, majd a szükséges szoftvereket. Az utóbbiakat egyenként fáradságos munkával telepíteni, végül az egész komplikált dolgot felügyelni kell. A számítástechnikusok nagy munkával minden vállalatnál egyedi terméket állítanak elő, annak minden hátrányával együtt. A módszer kicsit az ipari forradalom előtti manufaktúrákra emlékeztet.

A jelenlegi kereskedelmi szoftverek alkalmazása esetén ez nem is történhet másképp, hiszen ezekért a szoftverekért komoly pénzeket kell fizetni. A szállító ezért nem kockáztathatja meg az előre telepítést.

Szerencsére más a helyzet a nyílt forrású szoftverekkel. Mint ismeretes, szinte minden, a kereskedelemben kapható szoftvernek létezik nyílt forráskódú alternatívája, amely szabadon hozzáférhető. Minőségben ezek a szoftverek nem maradnak el a kereskedelemben kaphatóktól, csupán esetleg a telepítésük igényel több szakértelmet. Előfordul, hogy a telepítőnek kell a forráskódot fordítania és összeszerkesztenie, ha viszont ezt egyszer megtette, akkor a program kitűnően működik.

A bonyolultabb telepítés miatt ezek a programok kereskedelmi forgalomban nehezen értékesíthetők, szakértő kezekben azonban rendkívüli teljesítményre képesek. A programokat általában olyan programozói csapat készíti, aminek tagjai esetleg a világ különböző pontjain élnek. A fejlesztésbe így bárki bekapcsolódhat.

1.2 Mit csináltunk?

Olyan központi kiszolgáló számítógépet készítettünk, amelyre összeválogattuk a legjobb és legfontosabb nyílt forrású informatikai alkalmazásokat. Ezeket kiegészítettük saját szoftvereinkkel, gondosan bevizsgáltuk, telepítettük és a MultiServerben készen kínáljuk Önnek. Az így felépített számítógép tehát használatra kész. Csak össze kell dugni és már működik. Az alkalmazásokba a felhasználók lokális vagy internetes hálózaton keresztül léphetnek be. A központi géphez a felhasználónak gyakorlatilag nem kell nyúlnia.

1.3 Mi van a kiszolgálóban?

Az első blokk egy nagy megbízhatóságú adattároló szerver 100 gigabájtos szabad kapacitással. A vállalati adatok biztonságos tárolását lemeztükrözés és automatikus mentés biztosítja. Minden alkalmazásunk erre az adatterületre dolgozik, ezért az adatmentésekről a felhasználónak nem kell gondoskodnia. Erre a tárolóra a vállalati kliens gépek is rátölthetik az adataikat. Így ha a felhasználók ezen a központi adatterületen dolgoznak, akkor a saját adataik mentéseit (és adatvesztéseit) akár el is felejthetik.

A második nagy blokk az alkalmazásoké. Az egyik kulcs-alkalmazásunk egy általános pénzügyi-számviteli rendszer, amely a vállalat számlaforgalmát és a könyvelését dolgozza fel. A program magyarul beszél és a magyar számviteli követelményeket kielégíti. A program kezeléséhez a felhasználói gépre nem kell telepíteni semmit. Belépünk az internet böngészőbe, beírunk egy nevet, címet és jelszót és már dolgozhatunk is. Sőt mindezt interneten keresztül - titkosítva - egy másik telephelyről is megtehetjük.

A másik kulcs-alkalmazás egy sokat tudó komplett termelésirányítás. Itt az értékesítéstől a beszerzésig a termelésen és a raktározáson keresztül tart az integrált folyamat. A rendelési oldal bármely megváltozása azonnal átfut a rendszeren és automatikusan megváltoztatja a gyártási, beszerzési javaslatokat. A rendszer mind egyedi, mind sorozatgyártásra alkalmas, s funkcionalitása vetekszik a méregdrága kereskedelmi szoftverekével.

Szintén kulcs-alkalmazásnak tekintjük az egyre népszerűbb OpenOffice irodai programcsomagot, amely az ismert MSOffice-szal kompatibilis. Ezt a programcsomagot Ön minden gépére jogtisztán telepítheti. a MultiServer ennek a csomagnak mind a windows-os, mind a linuxos változatát tartalmazza. A programcsomag kliens gépekre telepítése hálózaton keresztül történik és egyszerű művelettel végrehajtható.

Egy további ügyes alkalmazás a csoportos munkaszervező program. A vállalat munkatársai bárhonnan elérhetik a közös naptárat, ahol az ügyfél megbeszéléseket és értekezleteket lehet szervezni.

Az alkalmazási oldalhoz szervesen illeszkedik a kommunikációs blokk, amely a felhasználói gépek hálózati kapcsolatát valósítja meg. Ha egy új gépet csatlakoztatunk a hálózatba, a kommunikációs blokk gondoskodik arról, hogy a gép egyedi címet kapjon és tudja, merre találja az internetet. A rendszerbe egy széles-sávú internet kapcsolat van beépítve megfelelően konfigurált tűzfallal. Ez biztosítja a felhasználók internetes kapcsolatát és a belső hálózatának védelmét. Mellette egy központi fax szerver foglal helyet, amely lehetővé teszi, hogy bármely kliens gépről közvetlenül faxot tudjunk küldeni. A fax szerver gondoskodik továbbá a bejövő faxok fogadásáról és kinyomtatásáról. A gép kommunikációs részét egy olyan modul egészíti ki, amely állandó hangkapcsolatot képes fenntartani két internetre kapcsolt távoli MultiServer között. Végül az egészhez csatlakozik egy 128 bites titkosító kapu, amelyen keresztül távolról is hozzá lehet férni a rendszerhez.

1.4 Mit vállalunk?

Az egész berendezésért az Aritma garanciát vállal. Ehhez hat havonta helyszíni szerviz és folyamatos távfelügyelet tartozik. Bármely probléma esetén cseregépet biztosítunk.

1.5 Mibe kerül?

Nálunk a felhasználónak csak a hardvert és a szolgáltatásokat kell megfizetni. Ha a fenti programok kereskedelmi szoftverekből állnának, akkor 10-15 felhasználónál a licencdíj már sok millióra rúgna. Nyílt forráskód alkalmazásával mindezt megtakarítjuk.


Küldetés MultiServer Komplex szolgáltatások Miben segíthetünk? Referenciáink


2. Mi a MultiServer?

  Mi van benne?

 • Biztonságos adattároló rendszer,

 • Automatikus archiválás,

 • Adatbázis és Web szerver,

 • Pénzügyi és könyvelő rendszer,

 • Kereskedelem és termelésirányítás,

 • Office szoftver csomag,

 • Munkaszervező szoftver csomag,

 • Internetes távmunka csomag,

 • Fax szerver,

 • Nyomtató szerver,

 • Tűzfal szerver,

 • Titkosító szerver.

MultiServer prospektus .pdf formátumban

Ez egy automatizált számítógép doboz, amelyben készen konfigurált, működő alkalmazások vannak. A doboz helyszíni telepítése a hálózati csatlakozók bedugásával történik. A dobozban található szolgáltatásokat igény szerint lehet aktiválni. A dobozon kezelő szervek nincsenek, az aktivált szolgáltatásokhoz a közös hálózatba kapcsolt számítógépekről lehet hozzáférni. A szoftverek nyílt forráskódúak, vagy saját gyártmányúak. Minőségben viszont bátran felveszik a versenyt a drága kereskedelmi szoftverekkel.

Mi van a MultiServerben?

2.1 Nagy megbízhatóságú adattároló

Először is a dobozban egy nagy megbízhatóságú adattároló foglal helyet. A gyakorlat azt mutatja, hogy egy normál számítógépen tárolt adatok időről-időre elvesznek. A normál számítógépeket ezért csak rövid idejű tárolásra érdemes használni. A sokáig megőrzendő adatok tárolására a MultiServer szolgál. Ebben minden adatot biztonságos módon két független lemezen helyezünk el. Ha az egyiken valamely adat megsérül, akkor a gép másik lemezről ez még hibátlanul kiolvassa. A hibát a felhasználó észre sem veszi.

Tételezzük fel, hogy adattároló lemezünk minősége olyan, hogy minden ezredik adatállomány olvasásnál találna egy hibát. Ha mármost az adatainkat két példányban, független lemezen tároljuk, akkor - a valószínűségszámítás tanítása alapján - az együttes rendszer már csak minden milliomodik állomány olvasásnál fog hibát jelezni.

Üzleti alkalmazásokhoz azonban ez még mindig kevés. a MultiServert ezért úgy terveztük, hogy "párosával", egymás háttereként is tudjon működni. Ez esetben a terhelést a két doboz között megosztjuk, ugyanakkor kölcsönösen aktiváljuk a rendszer mentő-programját. Ez a program az egyik doboz adatait minden héten a másik gép tükör-lemezére menti. A vállalat adatai így négy lemezen helyezkednek el, ami már megfelelő biztonságot jelent.

Az "ikerboxos" megoldás a vállalati informatika alappillére. Ha az “ikreket” külön helységbe rakjuk, akkor erre már "katasztrófa-tervet" is lehet készíteni.

2.2 Alkalmazások

A vállalati alkalmazások a MultiServer "lelkét" jelentik. Ezekért érdemes egyáltalán az informatikát alkalmazni. A telepített alkalmazásokat elsősorban kisvállalatoknak szánjuk, de szerintünk közepes vállalatok is sikerrel alkalmazhatják. Alapkiépítésben a MultiServer 10-15 munkahelyet tud kiszolgálni. Megrendelésre akár 150 munkahelyes egységet is tudunk szállítani.

a MultiServerben gondosan bevizsgált, jó minőségű, a hazai viszonyokhoz illesztett alkalmazások vannak. Szoftverkövetés keretében az alkalmazásokat rendszeresen frissítjük és bővítjük. Kezelésük helyi hálózatról és titkosítva, az interneten keresztül történhet. A felhasználó gépe windows vagy linux rendszerű lehet. Ez a vállalatnak nagy rugalmasságot biztosít.

Az alkalmazásokra élettartam garanciát adunk. Az esetlegesen felmerülő működési hibát a forráskód alapján rövid időn belül javítjuk.

2.2.1 Könyvelő program ( ledger )

A dobozban található egy egyszerűen kezelhető, a magyar jogszabályokat tökéletesen kielégítő könyvelő program, amelynek használata könnyedén elsajátítható. Így Ön bármikor naprakész könyveléssel rendelkezhet.

2.2.2 Számlázás és folyószámla nyilvántartás

Ön a Dobozzal a magyar jogszabályoknak megfelelő számlát tud készíteni. Figyelheti a kifizetéseket, és kigyűjtheti a késéseket. Ezzel együtt a számlakönyvet is elfelejtheti. A rendszer természetesen több valutában tud dolgozni.

Részletesebb leírás a programcsomagról a ledger alatt található.

2.2.3 Integrált termelésirányítás ( kybernos )

Ha Ön gyártással vagy kereskedelemmel foglalkozik akkor mindenképpen figyelmébe ajánljuk az integrált termelésirányításunkat. Ez a modul a legkisebb munkával tudja Önnek a legbonyolultabb termelési és beszerzési feladatot ütemezni és mindig biztosítja, hogy a termék vagy szolgáltatás határidőre elkészüljön. A rendszer továbbá a termelési kontrolling és a minőségbiztosítás alapvető eszköze. Természetesen a rendszer a pénzügyhöz és a főkönyvhöz is csatlakozik.

A termelésirányító rendszer a következő szakterületeket fedi le:

A termelésirányító csomag funkcionális összefoglalója a kybernos alatt található.

2.2.4 Irodai programcsomag (OpenOffice)

A dobozból az Ön számítógépeire telepíthető az OpenOffice irodai programcsomag, amely

tartalmaz. a MultiServerben található irodai csomagot Ön minden gépére jogtisztán telepítheti. Részletesebb leírás az OpenOffice link alatt található.

2.2.5 Csoportos munkaszervező program

A program közös naptár és tevékenység nyilvántartással a vállalat munkatársainak együttműködését segíti. Ennek segítségével Önök lekérdezhetik a közös programjaikat és megszervezhetik az üzleti találkozókat.

Az alkalmazás blokkban található szolgáltatásokhoz Ön és munkatársai nemcsak a helyi hálózaton keresztül, hanem interneten keresztül is hozzáférhetnek. A rendszer ezért több telephelyről is működtethető.

2.3. Kommunikáció

A doboz kommunikációs része az Ön gépeit intelligensen egy belső hálózattá kapcsolja össze, majd a kapcsolatot az internet felé is lehetővé teszi. A dobozon keresztül tetszőleges számú kliens gép kapcsolódhat az internetre. A szolgáltatótól függően ez vagy a meglévő telefonvonalon ADSL formában, vagy kábeltévén keresztül történhet. A telefonvonal alapsávi kapcsolatát a MultiServer faxok fogadására és továbbítására használja.

2.3.1 Útválasztó és tűzfal

Ez az intelligens szoftver képes arra, hogy egyetlen külső internet címet az Ön hálózatához kapcsolódó minden géppel megosszon. Minden hálózati gép a széles-sávú vonalon keresztül bármikor kapcsolatba tud kerülni egy külső Web szerverrel és azzal adatot tud cserélni. Ugyanakkor külső szemlélő számára a kapu zárva van. A kapu kizárólag csak azon adatok számára nyílik meg, amelyet valamely belső gép kért. Ez a tűzfal funkció lényege.

2.3.2 Fax szerver

a MultiServerben egy nagy teljesítményű fax szerver foglal helyet, amely lehetővé teszi, hogy bármely kliens gépről könnyedén faxot tudjunk küldeni. A bejövő faxokat pedig automatikusan kinyomtathatjuk. A fax szerver akár több telefonvonalat is tud kezelni, így nagy forgalom lebonyolítására képes.

2.3.2 Titkosító szoftver

A dobozban a fenti internet kapun kívül még egy kapu is létezik, amely viszont titkosító algoritmussal van ellátva. Ez a kapu alkalmas arra, hogy az arra illetékes munkatárs kívülről, az interneten keresztül beléphessen a rendszerbe, feltéve, ha ismeri a megfelelően titkosított jelszót.

Tételezzük fel, hogy Ön olyan vállalatnál dolgozik, amelynek két telephelye van, akár több száz kilométer távolságban egymástól. Ha mindkét telephely rendelkezik egy internetes kapcsolattal, akkor az oda telepített Internet dobozok úgy láthatják egymást, mintha egy hálózatban lennének. A közöttük lévő kommunikációs kapcsolat ugyanakkor abszolút titkos és megfejthetetlen.


Küldetés MultiServer Komplex szolgáltatások Miben segíthetünk? Referenciáink4. a MultiServer műszaki leírása (10-es sorozat)

a MultiServer nagy megbízhatóságú elemekből felépített számítógép, amely kezelő szerveket nem tartalmaz. A be- és kikapcsolás egy gomb megnyomásával történik. Hosszabb áramszünet esetén a szünetmentes áramforrás a készüléket automatikusan lekapcsolja. Az áram visszatérésekor a készülék szintén egy gomb megnyomásával kapcsolható be. A be- és kikapcsolási folyamat 1-2 percet vesz igénybe. A szerver szolgáltatásai helyi és/vagy internetes hálózaton keresztül érhetők el.
Folyamatos teljesítményigény: < 150 watt.

4.1 Hardver egységek:

4.2 Tartozékok

4.3 Szoftver elemek:


Küldetés MultiServer Komplex szolgáltatások Miben segíthetünk? Referenciáink


5. Komplex szolgáltatások

Az Aritma Audit és Service a szolgáltatásait a MultiServer köré építi, amelybe mindazon programokat beletettük, amelyre Önnek szüksége lehet. Költség-hatékonyság szempontjából ez a legjobb megoldás. Szolgáltatásaink azonban ezen túl is terjednek annak érdekében, hogy Önnek ne kelljen különböző helyekhez fordulnia. Ezzel mi az Ön üzleti sikerét kívánjuk szolgálni.

A komplex szolgáltatás területei:

Könyvelés és ügyintézés

5.1 Könyvelés és ügyintézés

A szolgáltatás az Ön igényeihez illeszkedik. Ez azt jelenti, hogy ha Ön saját maga akar könyvelni, akkor a szerver dobozban aktiváljuk az SQL Ledger pénzügyi számviteli programcsomagot és három nap alatt betanítjuk annak használatát. Ha viszont Ön nem akar ezekkel foglalkozni, akkor a teljes könyvelési, ügyintézési feladatot átvállaljuk Öntől.

5.2 Könyvvizsgálás és adótanácsadás

Nálunk a könyvvizsgáló az Ön adótanácsadója is egyben. A szerepünk ebben nemcsak az, hogy vizsgáljuk a vállalkozás szabályos könyvvezetését, hanem segítsünk abban, hogy a törvényesség keretein belül Ön a vállalkozásból a legtöbbet tudja kihozni.

Az auditálást mi nemcsak az Ön könyvelésére, hanem meglévő számítógépes rendszerére is ki tudjuk terjeszteni. Megvizsgáljuk az Ön külső, belső kapcsolatának megbízhatóságát, szükség esetén beállítjuk a tűzfalat, automatikus mentéseket telepítünk és elkészítjük az Ön rendszerének katasztrófatervét.

Az általunk telepített konfigurációk már ezt az auditot tartalmazzák.

5.3 Termelésirányítás, kereskedelem

A MultiServerből egy integrált termelésirányító csomag is elővarázsolható. Ez a Kybernos csomag minőségben, megbízhatóságban konkurál a drága kereskedelmi szoftverekkel és magasfokú integráltsága miatt az Ön vállalatánál a kereskedelemtől a beszerzésig rendkívül sok munkát megtakarít. Önnek és munkatársainak csak el kell kezdeni használni. Mi ott vagyunk a kezdeti lépéseknél és segítünk az indulásban. A rendszer funkció-gazdagsága miatt szinte biztos, hogy Önök minden igénye kielégíthető és a rendszer a tervezett hat napos oktatás alatt testre szabható.

5.4 Iroda automatizálás

Mi természetesen nagyon jó irodai programnak tekintjük az elterjedt Microsoft Office csomagot. Ennél jobbnak már csak az általunk forgalmazott OpenOffice csomagot tartjuk. Nemcsak azért mert minden .doc és .xls állománnyal elboldogul és ezért kompatibilis vele, hanem azért is, mert a MultiServerről Önök az összes gépükre jogtisztán telepíthetik. Egyetlen oktatási nap után munkatársai már otthonosan tudják kezelni ezt a páratlan értékű szoftvert.

A közös munkához ugyancsak a MultiServer egyik nyílt forrású programja ad lehetőséget. Ez a program akár interneten keresztül titkosítva is hozzáférhet a vállalat vezetőinek közös naptárjához. Így a megbeszélések, időpontok egyeztetése akár távolról is megtörténhet.

5.5 Informatikai fejlesztés és felügyelet

Ha Önnél nincs számítógépes szakember, a teljes problémakört átvállaljuk Öntől. Meg fog lepődni, milyen olcsó is lehet az informatika. Ugyanakkor mi a “bombabiztos” alkalmazások híve vagyunk, amely mindenkor és minden körülmények között működik. Velünk Ön elfelejtheti az állásidőket és az idegeskedést. Minden megoldásunk ugyanis katasztrófatervet is tartalmaz.

A szokásos windows-os gépek “bombabiztossá” (és virusbiztossá) tétele mellett “ipari megbízhatóságú” irodát is tudunk Önnek ajánlani “állapotnélküli” linuxos hálózati gépek alkalmazásával. Ezeket a gépeket nem kell installálni, csak a hálózatba “bedugni” és már működnek is. Bármelyik munkatárs bárhova leülve folytathatja a munkát. Nálunk a megbízhatóság itt kezdődik.

5.6 Kapcsolatfelvétel

Ha Ön gondolkodik a cége fejlesztésén, akkor hívjon minket. Szívesen bekapcsolódunk a gondolkodásba. Biztos vagyunk, hogy megéri a ráfordítást. Ugyanakkor abban is biztosak vagyunk, hogy mi is sokat tanulhatunk Öntől. A MultiServert állandóan újabb alkalmazásokkal akarjuk bővíteni, hogy valóban minden igény megbízható, nyílt forrású programokkal legyen kielégíthető. Reméljük, hogy az informatika így közkinccsé válik.

e-mail: info@aritma.hu

telefon: 061-788-5267

fax: 061-788-5267

levélcím: Aritma Kft.

1025 Budapest, Nagybányai út 78/a.


Küldetés MultiServer Komplex szolgáltatások Miben segíthetünk? Referenciáink


6. Miben segíthetünk?

Aritma Audit Kft.

Tevékenységi kör:

Telephely: 1026 Budapest, Pasaréti út 34.

Telefon: 061-356-0971

Fax: 061-2129555

E-mail: info@aritma.hu

Adószám: 11978101-2-41

KSH szám: 11978101-7412-113-01

Könyvvizsgálói Kamarai tagság engedélyszáma: 001689


Aritma Service Kft.

Tevékenységi kör:

Telephely: 1026 Budapest, Pasaréti út 34.

Telefon: 061-356-0971

Fax: 061-2129555

E-mail: info@aritma.hu

Adószám: 13109329-2-41

KSH szám: 13109329-3002-113-01


Küldetés MultiServer Komplex szolgáltatások Miben segíthetünk? Referenciáink


7. Referenciáink:

ALUFLEX Kft.

2661 Balassagyarmat, Nyugati Ipartelep

radiátorok, öntödei termékek, fémszerkezetek gyártása és kereskedelme

BALATON Bútorgyár

8200 Veszprém, Budapesti út 10.

bútorgyártás és kereskedelem

BAKONY Gyújtógyertya és Kerámiagyártó Kft.

8201 Veszprém, Csererdő

autók, motorok gyújtógyertya gyártása

BÁTMETALL Termelő és Kereskedelmi Kft.

7140 Bátaszék, Szentháromság tér 3.

húsipari szerszámok, munkavédelmi eszközök gyártása és kereskedelme

BUBIV Bútor Palota Kft.

1601 Budapest XV. Szántóföld u. 2.

bútorgyártás és kereskedelem

DENSION Audio System Kft.

1116 Budapest, Stregova u. 7.

Elektronikai termékek gyártása és kereskedelme

DUNAFERR Fejlesztő és Karbantartó Kft.

2401 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3.

gépalkatrészek gyártása és karbantartása, forgácsolás, öntés

DUNAVITEX Csiszolóanyag Gyártó és

Forgalmazó Kft. Budapest XX.

1222 Nagytétényi út 72.

csiszolóanyagok gyártása és kereskedelme

GUR Hungary Rt.

3200 Gyöngyös, Vasöntő u.2.

ipari szerelvények, csővezetéki szelevények, kompresszor gyártás

Gyulai Fa- és Fémbútor Rt.

5701 Gyula, Henyei Miklós u. 11.

bútorgyártás és kereskedelem

HAFI Industries Kft.

2500 Esztergom, Dobogókő út 82.

csavarkompresszorok, zajvédő burkolatok, fúrók gyártása

77 Elektronika Kft.

1116 Budapest XI. Fehérvári út 98.

orvos elektronikai termékek, postai elektronikai termékek gyártása

KARSAI Műanyagfeldolgozó és

Szerszámgyártó Rt.

8000 Székesfehérvár, Alba Ipari Zóna

műanyag termékek gyártása

Matáv Rt

1013 Budapest, Krisztina krt. 55.

telekommunikációs hálózatok

MEDICOR Röntgen Rt.

1097 Budapest IX. Illatos u.9-11.

orvosi röntgen gépek gyártása

Miskolci Egyetem

3515 Miskolc-Egyetemváros

elméleti és gyakorlati oktatás a mérnök informatikus szakember képzés

ORION Elektronikai Kft.

1475 Budapest, Jászberényi út 29.

híradástechnikai termékek gyártása

SVT – Wamsler Vasöntöde Kft.

3100 Salgótarján, Rákóczi út 101.

öntvények gyártása

SVT-WAMSLER Tűzhelygyár Kft.

3100 Salgótarján, Rákóczi út 101.

tűzhelyek, kályhák gyártása

STULWERK Kft.

2092 Budakeszi, Lugas köz 2.

bútorgyártás és kereskedelem


Küldetés MultiServer Komplex szolgáltatások Miben segíthetünk? Referenciáink